KLARE TEKSTEN 

Teksten op maat in klare taal

Waarom? is de vraag achter ieder antwoord. Ik zoek net zo lang naar het 'waarom' totdat ik de kern te pakken heb. Mijn moeder werd er gek van. Ik ging maar door met vragen totdat ik een antwoord kreeg. Toen ik ontdekte dat ik van vragen stellen mijn beroep kon maken, voelde ik me de koning te rijk. Toch wilde ik even wachten, groter groeien. Ik durfde niet meteen na de middelbare school journalist te worden. Eerst moest ik uit mijn schulp en weg uit het dorp waar ik opgroeide.

 

Laatbloeier zijn heeft een voordeel. Ik weet wat ik wil: verhalen vertellen. Op papier of online, dat maakt niet uit. Het liefst schrijf ik over wat mensen drijft. Dat is de spil van ieder verhaal. Dat is het waarom. Of het nu gaat om een persoonlijk interview of een technisch verhaal: alles heeft zijn eigen reden.

Voordat ik aan de slag ga met een tekst, schrijf ik vaak een gedicht. Dichten heeft mijn taal vrijer gemaakt en laat me out-of-the-box denken.


Van 2016 tot en met 2017 was ik dorpsdichter van de gemeente Renkum. Als je in de buurt bent, kun je een van mijn gedichten zien. Het hangt in Doelum.

Copyright 2016,  Bianca Hendriks

  • Twitter Square
  • facebook-square